5 semnale precoce pentru detectarea cancerului pancreatic

0

Deși majoritatea acestor simptome pot răspunde la alte afecțiuni, este foarte important să luăm în considerare acest lucru și să consultați un specialist pentru diagnosticul precoce.

Pancreasul este o glandă în formă de para care se află între stomac și coloana vertebrală. Ca toate organele corpului, pancreasul poate fi atacat de celulele maligne care provoacă cancer.

Acesta joacă un rol vital pentru sănătate, deoarece participă la metabolismul organismului. Este responsabil pentru producerea hormonilor necesari digestiei, precum și a hormonilor care reglează nivelul zahărului din sânge.

Cunoscut și sub denumirea de cancer exocrin, cancerul pancreatic are un impact mare asupra populației masculine. Dar apare și la femei, în special la femeile în vârstă.

Deși nu există motive exacte pentru apariția sa, experții consideră că consumul de alcool, fumatul, genetica și alți factori pot fi legați de apariția acestei boli.

Care sunt semnele cancerului pancreatic?
Este foarte dificil să tratați această patologie. Deoarece în primele etape, nu prezintă simptome evidente sau pot fi confundate cu alte boli mai frecvente.

O mare parte din simptome apar atunci când tumora atinge o dimensiune considerabilă. Și apoi este capabil să perturbe funcționarea tractului digestiv, a ficatului și a altor sisteme care depind de funcția lor.

În multe cazuri, cancerul de pancreas este acuzat că este un “asasin tăcut”, deoarece este descoperit doar în etapele finale, atunci când nu mai rămâne nimic de făcut.

Vestea bună este că astăzi, cercetătorii au identificat câteva semne în timp ce ne-ar putea ajuta să acționăm la timp.

1. Durerii abdominale

Durerea abdominală care apare ca un semnal de cancer pancreatic, are o caracteristică specifică. Când persoana se apleacă, simte un sentiment de ușurare.

Este un disconfort persistent, care are diferite niveluri de intensitate și de multe ori radiază spre spate. Acest simptom apare prin răspândirea celulelor maligne în țesutul nervos afectat, chiar dacă este intermitent.

2. Probleme digestive

Acesta este unul dintre cele mai dificile simptome de luat în considerare.

Cu toate acestea, este important să o menționăm, deoarece este destul de frecventă la pacienți, din cauza unei obstrucții care blochează circulația enzimelor digestive, responsabilă cu digestia alimentelor grele, cum ar fi proteinele, grăsimile și carbohidrații. carbon.

Când prezentăm această dificultate, putem simți:

Constipație
Durere
Inflamație
Gaze

3. Pielea gălbuie

Colorarea gălbuie a pielii este adesea rezultatul creșterii nivelului de bilirubină în sânge.

Când tumora este localizată în capul pancreasului, pacienții tind să sufere de acest simptom, care este adesea însoțit de mâncărime la nivelul mâinilor și picioarelor. Aceasta se produce printr-o obstrucție a conductului biliar, care este responsabil de reglarea acestui pigment.

4. Pierdere bruscă în greutate

Acest lucru pare un miracol de a pierde brusc câteva dimensiuni și fără a face niciun efort. Cu toate acestea, în spatele acestei „minuni”, se află unul dintre principalele semnale ale cancerului și ale altor boli cronice.

Vă recomandăm să citiți: Cele mai eficiente 3 diete pentru pierderea în greutate

5. Modificări ale scaunului

Din cauza interferenței pe care tumora le provoacă acțiunii enzimelor digestive, este foarte frecvent ca persoana să sufere de o serie de modificări ale scaunului, care îl pot avertiza și pe acesta.

Digestia este mai lentă. Deșeurile sunt, de asemenea, din ce în ce mai greu de expulzat. Și tind să fermenteze în timpul petrecut în organism, provocând un miros neplăcut decât normal.

Unii experți consideră că respectarea acestui tip de detalii sau alte semnale precum sângerarea crește probabilitatea de a primi diagnostice precoce.

Experiența repetată a acestor simptome este un motiv mai mult decât suficient pentru a consulta un medic pentru a primi un diagnostic adecvat.

Deși putem găsi alte origini, este important să ne gândim la această boală, mai ales dacă aveți antecedente familiale.