5 motive pentru a consuma pepene roșu

0

Proaspăt și delicios este iubit de toți sau aproape toți. Iată câteva motive pentru a mânca și mai mult toată vara.

1. Pentru antioxidanți
La fel ca roșiile și alte fructe și legume roșii, pepene verde conține licopen, un puternic antioxidant. Cercetătorii au stabilit deja că această substanță are un efect protector împotriva cancerului de prostată. Cercetările continuă asupra altor tipuri de cancer comune.

2. Pepene verde pentru inimă
Pepene verde conține beta-caroten, vitamina C, potasiu și fibre. Toți acești nutrienți sunt cunoscuți pentru a promova o tensiune arterială bună și un nivel bun de colesterol din sânge.

3. Pentru hidratare
Cu un conținut de 92% apă, este aproape la fel de reconfortant să mănânci o felie de pepene verde, precum să bei un pahar cu apă! Și când este foarte cald, orice sursă de hidratare contează. Mai ales în cazul copiilor, care în timpul unui val de căldură pot refuza să bea suficientă apă.

4. Pentru sănătate mintală
Pepene verde conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina B6. Aceasta vitamină acționează asupra creierului nostru, reducând simptomele stresului și anxietății. În unele cazuri, ar putea preveni atacurile de panică.

5. Pentru libido
Pepenele verde conține un aminoacid numit citrulină, care este utilizat pentru a sintetiza un alt aminoacid extrem de important pentru organismul nostru: arginina. Arginina joacă un rol în diviziunea normală a celulelor. Într-adevăr, arginina ar relaxa vasele de sânge, la fel ca acest medicament cunoscut.

Sursa bună de nutrienți
Pepenele verde este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți(la 250 ml [1 cană]):

Vitamina C: contribuie la creșterea și menținerea oaselor sănătoase, cartilajului, dinților și gingiilor.
Tiamina (vitamina B1): eliberează energie din carbohidrați și favorizează dezvoltarea normală.
Vitamina B6 (o altă sursă de acid pantotenic și magneziu): este implicată în metabolismul energetic și în formarea țesuturilor.
Vitamina A: promovează dezvoltarea normală a oaselor și dinților, precum și sănătatea pielii și a membranelor.
Calorii reduse
1 cană de pepene verde tăiat cuburi (250 ml) conține doar 51 de calorii.