5 motive în plus pentru a consuma dovlecei

0

Dovlecelul are nenumărate calități legate de nutrienții săi, de lipsa sa de calorii, de gustul și de florile sale. Pot fi folosiți atât în mâncăruri cât și în deșerturi.

Fie că sunt consumați cruzi sau fierți, sărați sau dulci, un soi verde sau un soi galben, există o mulțime de modalități de a te bucura de dovlecel. Această legumă bogată în vitamine și minerale face parte din familia de dovlecei de vară, care sunt recoltate înainte ca a lor coaja să se întărească.

Scăzut de calorii
Zucchini este un acompaniament ușor, ideal pentru o masă plină de viață. O porție conține aproximativ 19 calorii, cu 40 până la 50% mai puțin decât aceeași porție de legume verzi precum broccoli sau varza de Bruxelles. Prin urmare, acest aliment scăzut de calorii este potrivit pentru multe rețete diferite și metode de gătit.

Protejează inima
Zucchini conține aproape 300 de miligrame de potasiu pe porție, sau 8% din aportul zilnic recomandat, potrivit site-ului Health. Acest nutrient poate ajuta la controlul tensiunii arteriale, deoarece reduce efectele nocive ale sării asupra organismului. Zucchini este de asemenea bogat în vitamina C, al cărui efect antioxidant ajută celulele sanguine să funcționeze mai bine, să scadă tensiunea arterială și să se protejeze de înfundarea arterelor.

Bun diuretic

Zucchini  conține o doză de apă ceea ce il face un diuretic. Ajută la purificarea rinichilor.

Este, de asemenea, benefic pentru tractul digestiv. Bogat în fibre, dovlecelul reglementează tranzitul.

Ajuta în timpul sarcinii

Legumele de culoare verde închis sunt o necesitate în timpul sarcinii, și dovlecelul este una dintre ele.

Zucchini este bogat in acid folic, care sa dovedit a reduce riscul unor malformații congenitale, cum ar fi spina bifida (coardă spinării copilului nu se dezvolta în mod corespunzător) și anencefalie (absența unei porțiuni importante a creierului). Conform unui studiu canadian, peste 50 de tari care au fortificate capsele lor alimentare cu acid folic a vazut o scadere dramatica a defectelor de tub neural la femeile gravide.

Un motiv mai mult acid folic este benefic pentru femeile gravide este capacitatea sa de a produce celule roșii din sânge în organism. Acesta este modul în care aceasta reduce riscul de probleme de dezvoltare la copil în timpul sarcinii.

Îmbunătățește sănătatea ochilor

Bogat în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care au fost găsite pentru a preveni degenerarea maculară legată de vârstă.

Conform unui raport publicat de Flaum Eye Institutul de la Universitatea din Rochester Medical Center, o dietă săracă în grăsimi ar putea fi benefic pentru ochi – și dovlecei ar putea foarte bine să facă parte din aceasta diete.