4 remedii naturiste pentru combaterea cearcănelor

0

Castravetele
Castraveții conțin 95% apă, fiind o sursă incredibilă de hidratare. De asemenea, au un aport de cupru, care favorizează formarea de colagen.

Sfat: tăiați două felii de castraveți și lăsați-le să se răcească cel puțin 1 oră la frigider. Apoi din poziția culcat, ținând capul ușor ridicat și așezați o felie de castraveți pe fiecare inel timp de 15 minute, ținând ochii închiși.

Compresa rece pe conturul ochilor
În contact cu frigul, circulația sângelui este stimulată și țesuturile limfatice sunt regenerate, ceea ce contribuie la reducerea cercurilor întunecate. Frigul ajută, de asemenea, la decongestionarea buzunarelor.

Trucul: faceți două pachete de gheață învelind cuburi de gheață într-o cârpă pe care o aplicați fiecărui ochi. Dacă doriți, puteți aplica și pe ochii spatele unei linguri metalice răcite anterior în frigider și lăsați să acționeze aproximativ 10 minute.

Lămâie
Inelele nu numai că sunt scobite, este posibil să fie și colorate. Sucul de lămâie va fi aliatul dumneavoastră împotriva acestei probleme! Înmuiați 2 vată cu câteva picături de suc de lămâie și așezați-le sub ochi aproximativ 10 minute. Dacă repetați operația în fiecare seară, veți obține rezultate mai bune.

Truc complementar: adăugați câteva picături de ulei de măsline în sucul de lămâie pentru a combina hidratarea și decolorarea.

Mușețel
Se prepară 1 lingură de mușețel la alegere în 200 ml de apă clocotită timp de 3 până la 4 minute. Apoi înmuiați 2 vată de infuzie și lăsați-le să se răcească câteva minute la frigider. În cele din urmă, puneți bumbacul aproximativ 10 minute pe ochi.  Pentru cei grăbiți: Fierbeți apă fierbinte într-o cratiță. Lasă la infuzat 2 pliculețe de ceai de mușețel timp de 10 minute. Puneți pungile la frigider în timp ce acestea se răcesc.