3 remedii naturiste pentru tratarea nevralgiei

0

Nevralgia este o tulburare senzorială care provoacă un fel de șoc electric în cap, față sau gât. O stare foarte dureroasă. În restul acestui articol, vom descoperi cum să tratăm nevralgia din remedii naturiste.

Persoanele cu nevralgie au de obicei peste 50 de ani, după cum se evidențiază în articolul intitulat Nevralgie trigeminală. Cu toate acestea, simptomatologia descrisă mai sus are de obicei o manifestare neregulată.

Remedii naturale pentru tratarea nevralgiei

Înainte de a expune unele remedii naturale care pot fi de mare ajutor în tratarea nevralgiei, este important să subliniați importanța de a merge la medic. Aceste opțiuni nu vor rezolva problema, ci vor ajuta pacienții să se simtă mai bine.

De fapt, opțiunile pe care le vom prezenta nu pot înlocui tratamentul pe care medicul îl poate recomanda. Acest tip de tulburare necesită medicamente specifice și, în unele cazuri, tratament chirurgical, așa cum este explicat în articolul Nevralgie trigeminală.

Floarea de soc

Este un remediu extrem de popular pentru nevralgii. Într-adevăr, aceste flori sunt utilizate pe scară largă în medicina pe bază de plante, deoarece au anumite proprietăți care pot fi utile pentru nevralgie. Floarea de soc este:

Emolient: utilizat extern, ajută la reducerea inflamației.
Antispasmodic: previne senzația de șocuri electrice.
Veinotonic: favorizează circulația sângelui.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu faceți o infuzie. Apoi, este necesar să se înmoaie comprese cu lichidul obținut, care va fi apoi aplicat în zona capului, a feței sau a gâtului.

Vetiver

Vetiver este o plantă a cărei utilizare este cea mai răspândită în formatul său de ulei esențial. Într-adevăr, proprietățile sale calmante și antiinflamatorii îl fac un aliat excelent pentru a face față nevralgiei. Cu toate acestea, pentru a fi cu adevărat eficient împotriva nevralgiei, se recomandă să infuzăm rădăcina plantei. După finalizarea acestei etape, infuzia trebuie aplicată pe stratul exterior al zonei afectate (cap, față, gât), prin frecare ușoară.

Arnica

Această plantă produce flori galbene care au multiple proprietăți pentru a trata o mare varietate de probleme. Arnica este, printre altele:

Anti-inflamator
Analgezic
O modalitate de a reduce edemul (umflarea)
Unul dintre cele mai bune moduri de a folosi acest remediu este să îl aplici pe piele. Pentru aceasta, vă recomandăm să folosiți o tinctură de arnica. Acesta va fi diluat în apă și va fi aplicat printr-un masaj blând în zonele afectate.